Saturday, May 30, 2009

Tanggo Kilo


Gua rasa minggu ni gua akan diturunkan gaji sebab tak sempat tulis blog.. gua memang sibuk betul minggu ni. banyak bende gua nak uruskan. kesibukan gua bekerja yang sentiasa kehulu dan ke hilir membuatkan gua penat.


Bila ada member2 gua yang nak macam2 time gua sibuk memang on de spot gua belasah kat situ jugak. Gua sebenarnya malas nak guna walkie talkie, tapi sebab malas nak berjalan, berlari, lompat, terjun, akrobatik so gua gunakan walkie talkie je nak kontact.


nak guna walkie talkie ni kene ada caranya.. ikuti contoh bualan gua dalam waalkie talkie.


Gua: Haidir.. Logistik masuk! Haidir... Logistik Masuk!


Haidir : Kirim...


Gua : Tolong bacakan streng opis pada aku untuk hari ni..


Haidir : W=193, WW 136 Terima?


Gua : W=193, WW =136 betul?


Haidir : Betul...


Gua : Terima... Tanggo Kilo.. Habis..


Haidir : Tanggo Kilo kembali...


Gua dah buat kajian terperinci dah.. Suara yang paling popular keluar dari walkie talkie adalah suara Timbalan bos gua.. agaknye Walkie talkie dah berakar kat mulut dia kot.. tapi semenjak sebulan lalu setelah dia kursus.. gua pulak telah ambil tugasnya.. nampaknya walkie talkie tu bakal berakar kat mulut gua pulak..


5 komen opah kamu:

Abang Terrer said...

Aku ingat tangga kilo. Rupanya tango kilo.

SM Shahrom said...

tanggo kilo tu ape?

PenagihAyamGoreng said...

ye, apa tu tanggo kilo?

walkie talkie berakar kt mulut.....ummm...pedih tu kalo nak tarik.....

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Keje ko mmg kne pki spek hitam ek dlm bangunan?...Wakakaka...

zahara sufian said...

jage budak2 PLKN ke jaga baju2 diorang je ke?hehe..saye batch yang paling pertama sekali PLKN..bangga nih..heheeh ..kem peladang setiu agro resort best siot!!!!

 


XPUASATI © 2008. Design by: Pocket