Monday, May 18, 2009

Wak Dol Yang Perikebinatangan.

Pada petang yang berkala-kala hari ini, sayup-sayup kedengaran bunyi yang agak brutal Tok! Tok! dibelakang rumah bapak tiri mentua gua. Gua rasa pelik lalu membuat tinjauan dibelakang rumah Wak Dol(Bapak tiri mentua) ni. Tiada apa yang pelik pun, hanyalah kehadiran ayam-ayam kampung yang membuat hevoc disana-sini.

Tok! Tok! bunyi brutal tu semakin mengganas bunyinye... gua tak puas hati lalu mengutarakan soalan bonus terhadap Wak Dol yang ketinggian hanya paras bahu gua.
Father, What going on? where the sound comefrom?(macam la Wak Dol pandai cakap omputih).

Lalu Wak dol pun memberitahu gua tentang burung hantu yang baru ditangkapnya 3 hari lepas kerana anak burung Hantu tersebut membuat terjunan kamekaze dari pokok kelapa ketanah, tetapi tuhan masih menyanyanginya.

Dengan penuh keperibinatangan, Wak Dol menangkap dulu burung tersebut daripada peneroka-peneroka lain yang rakus. Di sini rupanya ramai orang-orang tua berminat membelanya. Jadi sesiapa yang berminat diluar sana untuk membeli burung hantu ini, bole la contact Wak Dol di Felda Bukit Waha.

Gua ni kira asalnya orang bandar jugak la sebab dibesarkan dikawasan yang agak maju daripada kawasan felda ni jadi akibat dari cara gua membesar, gua agak jakun la tgk burung hantu ni, jadi gua suruh burung hantu ni buat beberapa aksi untuk dipostkan ke blog gua.

2 komen opah kamu:

Abang Terrer said...

Lu jgn kaco sgt burung tu, kata org malam2 dia menjelma jd h**ntu... Lu jaga2 beb...

Noah Nothat said...

haloo, tgh google pasal burung hantu, gua minat nak bela burung ni, kalo ada info2 bgtau ok? email gua, noah_nothat@yahoo.com

 


XPUASATI © 2008. Design by: Pocket